Rotterdam hijst de regenboogvlag op het stadhuis als protest tegen de Nashville-verklaring, het Amerikaanse manifest waarin christenen homoseksualiteit afwijzen
NOS Nieuws

Op veel plekken wapperen regenboogvlaggen om Nashville-verklaring

In tal van dorpen en steden wapperen regenboogvlaggen als reactie op de Nashville-verklaring. Die verklaring heeft de afgelopen dagen tot veel ophef geleid.

De stadsbesturen van zowat alle grote steden, waaronder Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag hesen de regenboogvlag die symbool staat voor de homobeweging. Naast de stadhuizen hangt de vlag ook bij verschillende universiteiten en kerken.

Het hijsen van regenboogvlaggen in steden en dorpen tijdens bijvoorbeeld de Gay Pride werd gisteren nog door een van de initiatiefnemers van de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring een voorbeeld genoemd van de enorme invloed van "de homo-lobby op de samenleving". De initiatiefnemer, dominee Maarten Klaassen, noemde het vlagvertoon "onderdeel van een behoorlijke agressieve campagne".

De regenboogvlag heeft ook het Instagramaccount van SGP-leider Van der Staaij bereikt. Duizenden mensen hebben onder diverse berichten van hem regenboogvlaggetjes geplaatst.

Niet gehesen

Overigens zijn er ook verschillende steden en dorpen die vanwege de Nashville-verklaring bewust niet de regenboogvlag hijsen. In bijvoorbeeld Zutphen, Zwolle en Deventer wappert de vlag niet, schrijft De Stentor. Zwolle en Zutphen laten het omdat zij zich niet willen mengen in het debat. Deventer stelt dat de gemeente al 365 dagen per jaar een regenbooggemeente is.

Hier een overzicht van de regenboogvlaggen die wapperen in verschillende Nederlandse gemeenten:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl