AFP
NOS VoetbalAangepast

Nederlander Hoever (16) maakt Liverpool-debuut in verloren FA Cup-duel

De pas 16-jarige Nederlander Ki-Jana Hoever heeft zijn debuut gemaakt voor Liverpool. De verdediger verving in het met 2-1 verloren bekerduel met Wolverhampton Wanderers al na vijf minuten de aan zijn hamstring geblesseerde Dejan Lovren.

Daarmee werd Hoever de jongste speler ooit die namens Liverpool in de FA Cup uitkwam. In andere competities waren slechts twee spelers jonger bij hun Liverpool-debuut.

Hoever (16) maakt Liverpool-debuut

Hoever maakte vorige zomer de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar Liverpool. Door blessures van de verdedigers Joël Matip en Joe Gomez haalde trainer Jürgen Klopp hem onlangs al bij de selectie van het eerste.

De Duitser was tevreden over Hoever. "Als een team je echt heel hard nodig heeft, gaat het er om of je goed genoeg bent en niet om hoe oud je bent. En hij deed het uitstekend", was Klopp lovend.

"Als ik Ki-Jana had laten beginnen, zouden mensen kunnen denken dat ik de competitie niet serieus neem. Maar ik moest wat proberen, al is het niet logisch om een 16-jarige jongen te laten starten. Normaal gesproken wacht je met iemand tot hij er helemaal klaar voor is."

Geen feestelijk debuut

Een bijzonder feestelijk debuut werd het niet voor Hoever. Liverpool verloor de wedstrijd met 2-1. Daar konden ook de later ingevallen sterspelers Firmino en Mohamed Salah geen verandering in brengen.

Raul Jiménez en Ruben Neves schoten Wolves twee keer op voorsprong. Tussendoor zorgde Divock Origi voor de gelijkmaker.

Dit weekend maakten ook de Nederlanders Phillippe Sandler (Manchester City) en Tahith Chong (Manchester United) hun debuut voor hun club in de FA Cup.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl