Philippe Sandler en Pep Guardiola

City moeiteloos naar volgende ronde FA Cup, Sandler debuteert

Manchester City blijft zicht houden op vijf prijzen dit seizoen. De Engelse grootmacht was in de derde ronde van de FA Cup zoals verwacht een maatje te groot voor Rotherham United: 7-0. Een klein half uur voor tijd maakte Philippe Sandler zijn officiële debuut bij de Citizens.

City, dat het Community Shield al won en ook nog zicht heeft op de Premier League, Champions League en League Cup, had het in de eerste helft verrassend lastig met Rotherham, de nummer 21 van het Championship, het tweede Engelse niveau.

Lange tijd prijkte alleen de naam van Raheem Sterling op het scorebord, maar doelpunten van Phil Foden en Semi Ajayi, in eigen doel, kort voor rust betekenden dat de regerend kampioen van Engeland alsnog met een comfortabele voorsprong de kleedkamers opzocht.

Even na rust tekende Gabriel Jesus met een intikker voor de 4-0, Riyad Mahrez rondde een mooie aanval af voor de 5-0, Nicolás Otamendi kopte de 6-0 binnen en Leroy Sané bepaalde met een hard schot de eindstand op 7-0.

Manchester City viert de openingstreffer van Raheem Sterling (rechts)

Debuut Sandler

Omdat de wedstrijd al snel gespeeld was kon Pep Guardiola, die met zijn ploeg over drie dagen aantreedt tegen Burton Albion in de halve finales van de League Cup, wat sterspelers rust geven.

Het gaf de Spanjaard de gelegenheid Sandler wat speelminuten te gunnen. Een klein half uur voor tijd kwam de 21-jarige Amsterdammer in het veld voor Kevin De Bruyne.

Sandler werd afgelopen zomer overgenomen van PEC Zwolle, maar speelde mede door blessureleed nog geen minuut in het eerste elftal.

Sam Surridge viert zijn treffer tegen Fulham

Blamages Fulham en Leicester

Fulham ging in eigen huis met 2-1 onderuit tegen Oldham Athletic, de nummer tien van League Two, het vierde Engelse niveau.

De Belg Denis Odoi bracht de thuisploeg op voorsprong voordat Sam Surridge via een strafschop beide ploegen een kwartier voor tijd op gelijke hoogte bracht.

Aleksandar Mitrovic leek vlak voor tijd Fulham te behoeden voor een blamage, maar zijn inzet vanaf de strafschopstip werd gekeerd door Oldham-keeper Daniel Iversen.

Wigan Athletic-huurling Callum Lang, die twee dagen geleden zijn huurperiode verlengd zag worden tot aan het eind van het seizoen, maakte de verrassing compleet door enkele minuten later de 2-1 binnen te koppen.

Newport kegelt Leicester City uit FA Cup

Ook Leicester City ging hard onderuit tegen een laagvlieger. Op bezoek bij Newport County, de nummer dertien van League Two, werd het 2-1.

Dankzij een 1-1 tussenstand leek een replay in de maak, maar een paar minuten voor tijd kreeg Newport een strafschop omdat Marc Albrighton de bal met zijn arm beroerde in het strafschopgebied. De Ier Pádraig Amond ging achter de bal staan en schoot onberispelijk raak.