De politie na de doorzoeking van de woning aan de Diergaardesingel NOS

In Rotterdam is opnieuw een terreurverdachte opgepakt. De Dienst Speciale Interventies (DSI) van de Nationale Politie heeft op twee plekken in de stad invallen gedaan. De man wordt verdacht van "betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf". Meer wil het Openbaar Ministerie er niet over zeggen.

De 24-jarige man is opgepakt op de locatie van een thuiszorg-organisatie in de Rösener Manzstraat. Zijn woning aan de Diergaardesingel is doorzocht. Het gaat om een man die in Nederland is geboren, maar een niet-westerse achtergrond heeft.

Er is onder meer computerapparatuur in beslag genomen. Er zijn geen wapens gevonden:

Politie doorzoekt woning van terreurverdachte in Rotterdam

De actie staat volgens de politie los van de vijf terreuraanhoudingen in Rotterdam en Mainz van afgelopen zaterdag. Deze mannen blijven nog vastzitten tot na de jaarwisseling, zo werd vanmiddag bekend.

Alweer Rotterdam, toeval?

Wat opvalt is dat de aanhoudingen opnieuw in Rotterdam plaatsvinden. Het is dit jaar de vierde keer.

Toeval, of is er meer aan de hand in de stad? Terrorisme-expert Jelle van Buuren is er terughoudend over. "Rotterdam is nu eenmaal een grote, anonieme stad. Dit soort dingen gebeuren dan. Ik weet niet wat Rotterdam nu zo speciaal maakt, Het kan ook zijn dat er dit jaar even een golfje was en er volgend jaar veel aanhoudingen in een andere stad zijn."

Verslaggever Robert Bas vermoedt dat het aanbod van goedkope woningen in Rotterdam ook een rol speelt. "Je kunt hier heel goedkoop aan een particuliere woning komen, daar kun je je relatief anoniem vestigen."

STER reclame