NOS Nieuws

Wekdienst 29/12: stille tocht in Rotterdam, gele hesjes en NK schaatsen

Goedemorgen! Er wordt vandaag een stille tocht georganiseerd ter nagedachtenis van drie vermoorde vrouwen in Rotterdam. In Frankrijk gaan de gele hesjes weer de straat op en schaatsliefhebbers kunnen de NK afstanden in Thialf volgen.

Het blijft vandaag overwegend bewolkt en 's middags gaat het enige tijd licht regenen. In het zuidwesten blijft het waarschijnlijk droog. Aan zee vrij veel wind en het wordt 7 tot 10 graden. Zondag blijft het ook bewolkt en zacht, met maxima rond 8 graden. Lokaal valt nog een spat regen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Ook op Oudejaarsdag blijft de zon grotendeels afwezig.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Rotterdam wordt een stille tocht georganiseerd ter nagedachtenis van drie vrouwen die afgelopen maand in de stad vermoord zijn. Met de tocht willen de organiserende maatschappelijke organisaties aandacht vragen voor geweld tegen vrouwen.
  • De 'gele hesjes' gaan voor het zevende achtereenvolgende weekend de straat op in Frankrijk om te protesteren tegen het overheidsbeleid. De schade van al die acties ligt op 4,4 miljard euro.
  • In Thialf wordt de NK afstanden geschaatst. Het gaat om de 500 meter en 3.000 meter voor vrouwen en de 1.500 meter voor mannen. Te volgen vanaf 14.45 uur op NPO1, NPO Radio 1, via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Bij een bootongeluk in Suriname zijn zeker zeven mensen om het leven gekomen. Zeker drie mensen worden nog vermist. Het ongeluk gebeurde op de Coppenamerivier in het noordwesten van het land. In de boot zaten dertig mensen uit het dorp Corneliskondre. Volgens ooggetuigen was het slecht weer en sloeg de boot om. De meeste passagiers zouden geen zwemvest hebben gedragen. De stoffelijke resten van de zeven slachtoffers zijn naar Paramaribo gebracht. De Surinaamse regering heeft geschokt gereageerd op het bootongeluk.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Aardbevingen en tsunami's in Indonesië hebben dit jaar gezorgd voor duizenden doden en een veelvoud aan gewonden. In de onderstaande video blikken we terug op de aardbeving van 5 augustus bij Lombok met de 21-jarige Nederlandse toerist Thimo Grutters:

'Zo voelt het dus om een aardbeving mee te maken, precies zo'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl