NOS Nieuws

Wekdienst 23/12: kerstdrukte in winkels en laatste speelronde eredivisie in 2018

Goedemorgen! Vandaag staan verschillende wedstrijden in de eredivisie op het programma. Zo wacht Ajax een lastige klus in Utrecht en speelt Feyenoord uit tegen ADO Den Haag. En het is de laatste zondag voor Kerst en daarom is er in veel plaatsen een extra koopzondag.

Het wordt niet echt lekker weer om te gaan shoppen. De dag begint grijs en in de loop van de dag gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Het wordt 7 tot 10 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is de laatste zondag voor Kerst dus veel plaatsen hebben een extra koopzondag, voor iedereen die nog de laatste kerstinkopen moet doen. Ook gisteren waren veel mensen aan het shoppen: toen werd om 14.30 uur een recordaantal pinbetalingen gedaan. Het ging om 720 pintransacties per seconde.
  • In de eredivisie staan verschillende wedstrijden op het programma. De eerste begint om 12.15 uur: FC Utrecht tegen Ajax. Om 14.30 uur zijn twee wedstrijden: ADO Den Haag tegen Feyenoord en De Graafschap tegen Vitesse. En ten slotte om 16.45 uur speelt FC Emmen tegen Willem II.
  • En nog meer sport: in Namen wordt de vijfde Wereldbekerwedstrijd Veldrijden gereden.

Wat heb je gemist?

Indonesië is getroffen door een tsunami. Volgens de autoriteiten zijn er zeker 62 mensen om het leven gekomen. Honderden anderen raakten gewond en er zijn veel gebouwen beschadigd. Waarschijnlijk zal het dodental nog verder oplopen.

Een woordvoerder van de rampenbestrijdingsdienst vermoedt dat de tsunami is veroorzaakt door ondergrondse aardverschuivingen na een uitbarsting van de vulkaan Anak Krakatau.

De eerste beelden uit de getroffen gebieden tonen de schade na de tsunami.

Eerste beelden schade na tsunami Indonesië

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het is hem gelukt! De 12-jarige Bas Schipper heeft alle zestien stationspiano's van ons land op een dag bespeeld. Hij begon gisterochtend om 06.00 uur in Maastricht. Iets na middernacht kwam hij aan in Groningen. Met zijn actie zamelt Bas geld in voor de behandeling van diabetes, de ziekte van zijn zusje Laura van 11.

Het was de bedoeling om 5000 euro op te halen, maar dat bedrag had hij al vrij snel binnen. Aan het eind van zijn actie stond de teller op 35.608 euro. Dat bedrag loopt waarschijnlijk nog wat op, want er kan nog steeds gedoneerd worden.

We volgden Bas in Amsterdam toen hij van station Amsterdam Sloterdijk naar Amsterdam Centraal reisde:

Bas (12) speelt vandaag op alle stationspiano's in het land

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl