Facebook / AFP
NOS Nieuws

Marokko pakt nog eens 9 verdachten op voor moord op toeristes

De politie in Marokko heeft nog eens negen verdachten opgepakt voor de moord op twee Scandinavische toeristen in het Atlas-gebergte, eerder deze week. Ze zouden in contact hebben gestaan met de vier verdachten die eerder werden aangehouden.

Bij huiszoekingen zijn elektronische apparatuur, jachtgeweren, messen en materialen in beslag genomen die gebruikt kunnen worden om bommen te maken.

AFP
De drie verdachten die gisteren werden opgepakt

De autoriteiten zeggen dat de vier die eerder werden opgepakt, voor de moord een video op sociale media hebben verspreid waarin ze trouw aan Islamitische Staat beloven.

Op sociale media circuleert ook een video waarop te zien zou zijn hoe ze de vrouwen vermoorden. De politie in Noorwegen zegt dat er meer onderzoek nodig is, maar dat er tot dusver niets gevonden is dat aan de echtheid van de video doet twijfelen.

Sit-in

Morgen is er een sit-in ter nagedachtenis aan de vermoorde vrouwen bij de Noorse ambassade in Rabat. Op Facebook hebben duizenden Marokkanen laten weten dat ze daarnaartoe gaan.

De lichamen van de 24-jarige Louisa Vesterager Jespersen uit Denemarken en de 28-jarige Maren Ueland uit Noorwegen werden maandag gevonden bij de berg Toubkal, op zo'n 60 kilometer van Marrakesh. Hun kelen waren doorgesneden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl