Al Ain-aanvaller Marcus Berg wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt tegen Team Wellington
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

Bekervoetbal op nationaal en mondiaal niveau domineert deze sportdinsdag. Het toernooi om de KNVB-beker is toe aan de achtste finales en in de Verenigde Arabische Emiraten staat de eerste halve finale van de wereldbeker voor clubteams op het programma.

Om met dat laatste te beginnen: vanaf 17.30 uur strijden het Argentijnse River Plate en Al Ain in Al Ain om een plaats in de eindstrijd van komende zaterdag. Voor de Zuid-Amerikanen wordt het hun eerste optreden in de VAE, terwijl het voor de gastheren, met onder anderen de Zweed Marcus Berg in de gelederen, al de derde wedstrijd is.

Beelden van de wedstrijd zijn te zien rond 22.40 uur in Nieuwsuur op NPO 2. De tweede halve finale gaat morgen tussen bekerhouder Real Madrid en het Japanse Kashima Antlers. Dat duel zal live worden uitgezonden door de NOS: vanaf 17.25 uur op NPO 2, NOS.nl en in de NOS-app, net als de finale op zaterdag.

KNVB-beker

Ook op de Nederlandse velden wordt vandaag gevoetbald. Nog zestien clubs zijn in de race voor de KNVB-beker en zes daarvan komen vanavond in actie. Waaronder AZ en PEC Zwolle, die elkaar treffen in een van de twee eredivisieconfrontaties in de achtste finales.

Het programma van de achtste finales van de KNVB-beker

De verwikkelingen in het bekertoernooi zijn vanaf 18.30 uur te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app, terwijl Langs de Lijn En Omstreken vanaf 20.30 uur verslag doet op NPO Radio 1.

Zowel op tv als radio wordt met ODIN '59 vooruitgeblikt naar morgen, als de amateurs uit Heemskerk de profs van sc Heerenveen op bezoek krijgen - overigens niet op eigen veld, maar in het stadion van Telstar in Velsen. In de vorige ronde was de derdedivisionist eredivisionist FC Emmen de baas.

Schoonspringen

In Nieuwsuur ook aandacht voor schoonspringster Celine van Duijn, wier onverwachte Europese titel op de toren van augustus inmiddels ietwat in de vergetelheid is geraakt. Hoe kijkt ze er nu op terug?

Uitzendingen

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.30 uur Liveblog KNVB-beker NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl