NOS Voetbal

Real Madrid treft Japanse Kashima Antlers in halve finales WK clubs

De Japanse voetbalclub Kashima Antlers heeft zich geplaatst voor de halve finales van het wereldkampioenschap voor clubteams. Daarin neemt de winnaar van de Aziatische Champions League het woensdag op tegen de kampioen van Europa: Real Madrid.

De andere halve finale gaat tussen het Argentijnse River Plate en Al Ain FC, de kampioen van gastland de Verenigde Arabische Emiraten.

Kashima Antlers versloeg het Mexicaanse Chivas Guadalajara in de kwartfinales met 3-2. Guadalajara kwam al in de derde minuut op voorsprong, maar in de tweede heft knokte Kashima zich terug en nam het een 3-1 voorsprong. Een eigen goal van de Japanners in blessuretijd gooide geen roet meer in het eten.

In 2016 speelde Real in de finale van het WK tegen Kashima. Destijds had Real grote moeite met de Aziatische ploeg en besliste Cristiano Ronaldo het duel pas in de verlenging.

Bekijk hieronder de samenvatting van de finale van 2016:

Real Madrid verslaat Kashima Antlers na verlenging

In de andere kwartfinale was Al Ain in eigen huis veel te sterk voor Espérance Tunis, de Tunesische winnaar van de Afrikaanse Champions League. Na een kwartier stond het al 2-0 en na een uur spelen stond de eindstand van 3-0 op het bord.

Al Ain neemt het in de halve finale op tegen het al geplaatste River Plate. De Argentijnen wonnen afgelopen weekeinde na weken soebatten de finale van de Copa Libertadores met 3-1 van de eeuwige rivaal Boca Juniors.

Programma WK clubteams

18 december, 17.30 uur River Plate - Al Ain
19 december, 17.30 uur Real Madrid - Kashima Antlers
22 december, 17.30 uur Finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl