Inter Scaldes houdt de vorige jaar veroverde derde ster ANP

Nederland is twee tweesterrenrestaurants en twaalf restaurants met één ster rijker. De sterren werden vanmorgen bekendgemaakt in het De La Mar Theater in Amsterdam.

Tijdens de presentatie van de Michelingids 2019 vanmorgen kreeg restaurant Sabero in Roermond in één keer twee sterren. Pure C uit Cadzand kreeg er een tweede ster bij. De drie restaurants met drie sterren houden deze dit jaar vast: Inter Scaldes in Kruiningen, De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle.

Michelinsterren uitgereikt

Twaalf restaurants hebben hun eerste Michelinster gekregen: Flicka in Kerkdriel, Voltaire in Leersum, De Rozario in Helmond, The Millèn in Rotterdam, Olivijn in Haarlem, O&O in St. Willebrord, Rijnzicht in Doornenburg, De Loohoeve in Schoonloo, Bougainville in Amsterdam, Monarh in Tilburg, Restaurant 212 in Amsterdam en Oonivoo in Uden.

"Wat meteen opvalt, is de opmars van talentvolle chefs die op jonge leeftijd aantonen dat op klasse geen leeftijd staat", zegt Michelin in een persbericht. De chefs van de drie driesterrenrestaurants noemt de gids "als inspirator van de nieuwe generatie chefs".

Elf restaurants raken hun ster kwijt, onder meer in Weert, Drachten, Zutphen en Oss. In totaal heeft ons land nu 89 restaurants met één ster, 18 met twee en dus drie met drie.

Restaurant Da Vinci in Maasbracht raakte vorig jaar een ster kwijt en chef-kok Margo Reuten wil die graag terug. Verslaggever Gerri Eickhof ging er proeven:

Keihard werken om geschrapte Michelinster terug te krijgen

Helaas voor de eigenaar én voor Gerri Eickhof. Da Vinci in Maasbracht kreeg er geen ster bij.

STER reclame