Baansprinter Lavreysen eerste die wereldkampioen Glaetzer klopt Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op de slotdag van de wereldbekerwedstrijd baanwielrennen in Londen heeft Harrie Lavreysen goud gewonnen op de sprint. In de finale was de nummer drie van de EK in beide heats de Australische wereldkampioen Matthew Glaetzer te snel af.

Het was Glaetzers eerste nederlaag dit wereldbekerseizoen. Europees kampioen Hoogland pakte brons door de Brit Jack Carlin in de derde en beslissende heat te verslaan. Jan-Willem van Schip eindigde als zesde op het omnium.

Wild loopt tweede medaille mis

Kirsten Wild greep naast haar tweede medaille van het weekend. Zaterdag won ze goud op het omnium, zondag eindigde ze samen ze met Amy Pieters als vierde op de madison (koppelkoers).

Het Oranjeduo leek op weg naar brons. Bij de voorlaatste sprint pakten de Belgischen Jolien d'Hoore en Lotte Kopecky echter twee punten, waardoor zij derde werden. De Britsen Katie Archibald en Laura Kenny waren een klasse apart en grepen goud.

Laurine van Riessen streed dit keer niet mee om de medailles op de keirin. De winnares van goud bij de wereldbekerwedstrijden in St. Quentin-en-Yvelines en Berlijn, die zaterdag brons pakte op de sprint, werd vijfde in de halve finale, maar won daarna wel de B-finale.

STER reclame