Baanrenners Büchli en Wild ook in Londen oppermachtig

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Büchli en Wild oppermachtig in Londen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Baanrenner Matthijs Büchli heeft bij wereldbekerwedstrijden in Londen goud veroverd op de keirin. Theo Bos legde beslag op de bronzen medaille.

Het is na zijn zege in Berlijn al de tweede wereldbekerzege op de keirin van het seizoen. In het Canadese Milton won de 25-jarige baanrenner brons.

In Londen won Büchli zijn serie en zijn halve finale en ook in de finale toonde hij zijn klasse. Net als in Berlijn nam hij anderhalve ronde voor het einde al de leiding en er was niemand die nog over hem heen kwam. De Maleisiër Mohd Azizulhasni Awang moest genoegen nemen met zilver, voor Bos.

'Mooi, finale met Theo'

"Mooi dat ik de finale kon rijden met Theo", reageerde Büchli. "Ik hoopte dat hij met me mee kon toen ik versnelde, maar goed dat hij ook nog op het podium staat."

Jan-Willem van Schip ANP

Op de koppelkoers reden Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik, die Dion Beukeboom verving, een knappe wedstrijd. Ze lagen de hele race op medaillekoers, maar bij de laatste sprint kwamen de Britten en de Spanjaarden alsnog langszij. Nederland werd vierde.

Denemarken (dit keer met Julius Johansen en Casper Folsach) was oppermachtig, al voor de vierde keer dit wereldbekerseizoen.

Van Riessen derde op sprinttoernooi

In het sprinttoernooi stootte Laurine van Riessen door naar de laatste vier. Daarin moest ze haar meerdere erkennen in Emma Hinze, het 21-jarige talent uit Duitsland. Van Riessen verloor beide heats. In de strijd om brons was ze daarna te sterk voor de Oekraïense Olena Starikova.

Kirsten Wild AFP

Kirsten Wild won goud op het omnium. De regerend Europees en wereldkampioene won de scratch (waarop ze dit jaar ook WK-goud won) en de afvalkoers en werd derde in de temporace. Op de afsluitende puntenkoers hield ze de Amerikaanse Jennifer Valente keurig achter zich.

Het was haar tweede deelname dit seizoen aan een wereldbekerwedstrijd en ook haar tweede zege op het omnium.

'Zware wedstrijd'

Ze straalde van oor tot oor. "Heel mooi dat ik in de regenboogtrui kan winnen. Het was een zware wedstrijd, ik kreeg flink tegenstand. Ik ben heel erg blij met hoe het gaat. Het is mijn beste jaar ooit denk ik."

STER Reclame