ANP/NOS

Wekdienst 16/12: hockeymannen in WK-finale en Denk presenteert lijsttrekkers

time icon

Goedemorgen! Gaan de mannenhockeyers er vandaag vandoor met het wereldtitel? Verder houdt de politieke partij Denk een ledenvergadering en probeert Ajax vandaag in het spoor van PSV te blijven.

De sneeuwbuien trekken via het noorden het land uit en in de loop van de ochtend is de meeste sneeuw verdwenen. Overdag is het droog en dan wordt het 2 tot 6 graden. De komende week is het vrij zacht met af en toe regen.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De politieke partij Denk houdt de ledenvergadering. De partij presenteert daar ook de lijsttrekkers voor de Eerste Kamer en Provinciale Staten.
  • Veel sport vandaag: de mannenhockeyers van Oranje spelen in de finale van het WK tegen België. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is live te zien bij de NOS op NPO 1, via NOS.nl en de app.
  • Ook wordt er gevoetbald: in de eredivisie speelt Ajax tegen De Graafschap, neemt Feyenoord het op tegen Fortuna Sittard en FC Groningen staat in eigen huis tegenover Emmen. De eerste wedstrijd vandaag is die tussen sc Heerenveen en FC Utrecht.

Wat heb je gemist?

Op verschillende plekken in het land zijn vannacht ongelukken gebeurd door gladheid op de weg en opgevroren sneeuw. Op de A27 bij Houten raakte een automobilist op een viaduct de controle over het stuur kwijt en knalde tegen de vangrail. De auto raakte zwaar beschadigd, maar niemand raakte gewond. In IJmuiden vielen wel twee gewonden toen een auto een andere weghelft op gleed en tegen een andere wagen botste. Door het winterse weer verwacht ook Schiphol problemen voor de vluchten van vanochtend.

De auto raakte zwaar beschadigd op de A27 bij Houten Koen Laureij

Ander nieuws uit de nacht?

En dan nog even dit

Michael van Gerwen is het WK van dartsbond PDC begonnen met een eenvoudige zege op Alan Tabern. De Brabander zal zelden zo'n turbulent begin van een partij hebben meegemaakt. Wachtend op zijn aankondiging gooide een toeschouwer bier richting de Nederlander.

Van Gerwen ging aangeslagen terug naar de kleedkamer om zich om te kleden, maar kwam even later, zij het met betraande ogen, getergd het podium op. Hij versloeg uiteindelijk Tabern met 3-1.

Fijne dag!

STER Reclame