ANP
NOS NieuwsAangepast

TNO-onderzoek naar Stint vanochtend gepresenteerd

Het onderzoek van TNO naar de Stint wordt vanochtend gepresenteerd. Minister Van Nieuwenhuizen maakt om 08.30 uur de resultaten bekend. Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van het ongeluk met de elektrische bakfiets op een spoorwegovergang in Oss. Daarbij kwamen eind september vier kinderen om en raakten een vijfde kind en de begeleidster zwaargewond.

De verongelukte Stint staat volgens de fabrikant bij TNO in Helmond. TNO, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport ) doen ieder afzonderlijk technisch onderzoek. Zij bekijken de bewuste Stint en een aantal andere Stints op mogelijke technische mankementen. Het OM kijkt onder meer naar het onderhoud van de Stint.

Inval

Sinds 1 oktober mogen Stints de openbare weg niet meer op, nadat uit eerste onderzoek van de inspectie, de politie en het NFI was gebleken dat er twijfels waren over de technische constructie en dat de verkeersveiligheid niet kon worden gegarandeerd.

De elektrische bolderkar werd vooral gebruikt door kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang.

Gisterochtend viel het Openbaar Ministerie de woning en bedrijfslocaties van de eigenaar van het bedrijf binnen. Daarbij is onder meer administratie in beslag genomen. De inval heeft te maken met het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de oorzaak van het ongeluk met de Stint.

Eigenaar Edwin Renzen liet eerder weten dat bij zijn verzekeringsmaatschappij niet is geïnformeerd naar ongevallenrapporten van het voertuig. Daaruit kan een overzicht worden opgemaakt van de afgelopen zeven jaar. Hij vindt het vreemd dat dat niet is opgevraagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl