NOS Voetbal

Balende Robben niet tegen Ajax: 'Herstel kan nog even duren'

Robben mist Ajax-uit: 'Het gaat gewoon niet goed, ik ben niet fit'

Arjen Robben reist niet mee naar Amsterdam, waar zijn club Bayern München en Ajax woensdag (21.00 uur) strijden om de eerste plaats in groep E van de Champions League.

De aanvaller kampt met een bovenbeenblessure, waardoor hij ook al de competitieduels met Werder Bremen en 1. FC Nürnberg moest missen.

De kans dat hij mee zal kunnen doen tegen Ajax is klein. "Zeer onwaarschijnlijk", zegt Robben, die daarmee de deur nog op een kiertje houdt. "Waarom? Omdat het niet goed gaat. Ik ben niet fit. Misschien dat het wonderbaarlijk snel beter gaat, maar dat verwacht ik niet."

Arjen Robben scoorde twee keer voor Bayern tegen Benfica (5-1)

De blessure speelt Robben al enige tijd parten. Al voorafgaand aan het vorige Champions League-duel had hij last van de kwetsuur, wat hem er echter niet van weerhield tegen Benfica tot de uitblinkers te behoren. Zo scoorde hij tweemaal op schitterende wijze tegen de Portugezen.

"Ik speelde een heerlijke wedstrijd, maar na afloop kreeg ik steeds meer klachten", vertelt Robben met gezonde tegenzin. "Na die wedstrijd kreeg ik last van een zenuw in mijn bovenbeen, die een tik heeft opgelopen. Dat heeft tijd nodig om te herstellen. En het zou best kunnen dat dat nog even duurt."

Balen

Dat hij de wedstrijd in Amsterdam moet missen, doet pijn bij Robben. "Ik was blij met de loting", aldus Robben, die vrijdag bekendmaakte na dit seizoen afscheid te nemen van Bayern.

"Dit is pas de tweede keer dat ik tegen een Nederlandse ploeg zou mogen spelen in de Champions League. En dat terwijl ik toch al behoorlijk wat jaartjes in het buitenland speel. Ik heb een keer tegen PSV, mijn oude cluppie, gespeeld en nu dan tegen Ajax. Dat geeft toch wat extra's aan zo'n wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl