Arjen Robben scoorde dinsdag twee keer voor Bayern tegen Benfica (5-1)
NOS Voetbal

Robben wikt en weegt: 'Helemaal stoppen kan ook'

Zijn afscheid van Bayern München komende zomer zou ook het definitieve einde van zijn loopbaan kunnen zijn, stelt Arjen Robben. In gesprek met Langs De Lijn vertelt de 96-voudig Oranje-international dat hem "de moeilijkste beslissing in zijn carrière" wacht.

De 34-jarige Robben verklaarde eerder op zondag dat hij aan zijn laatste seizoen bij Bayern bezig is. Na tien jaar vindt hij het genoeg geweest. De vraag is wat Robben hierna gaat doen. Een nieuw avontuur? Naar PSV of FC Groningen? Of helemaal stoppen?

'Merk dat het heel moeilijk is'

"Er gaat best veel door mijn hoofd", zegt Robben. "Ik merk ook dat het er thuis vaak over gaat en ik merk ook dat het heel moeilijk is. Allemaal afwegingen. Stoppen is definitief. Alle opties zijn nog open. Ik zou het eerlijk zeggen als ik het al wist."

"Bij niet-stoppen moet ik 100 procent zeker de juiste keuze maken", vervolgt Robben. "Dan moet het echt iets zijn waar ik vol voor wil gaan en zoveel plezier uit kan halen. Mijn vrouw en kinderen moeten het ook naar de zin hebben. Mijn gezin staat altijd op één."

'Kan in Nederland alleen maar verliezen'

Een terugkeer naar Nederland is voor Robben een optie, maar hij weet dat hij bij een terugkeer kritisch zal worden benaderd. "Ik kan alleen maar verliezen. Als je goed speelt, is het normaal en als het minder gaat, kan ik het niet meer. Daar moet ik me dan op instellen."

Robben krijgt regelmatig aanbiedingen van andere clubs en verwacht dat dat nu alleen maar zal toenemen. De komende maanden moeten zijn plannen vorm krijgen. "Ik heb geen haast, maar zal ook niet tot het laatst wachten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl