Arjen Robben juicht na zijn treffer
NOS Voetbal

Vooral dankzij Robben blijft Bayern boven Ajax staan

Bayern München heeft in navolging van Ajax ook zijn vijfde wedstrijd in groep E van de Champions League in winst omgezet. De Duitsers wonnen thuis met 5-1 van Benfica en blijven daardoor koploper.

Arjen Robben speelde een belangrijke rol bij Bayern. Hij zette zijn ploeg op het goede spoor door de eerste twee goals te maken. Beiden op karakteristieke wijze. De 34-jarige voormalig international trok van buiten naar binnen en schoot raak met links.

Met zijn goals voegde Robben zich bij een select groepje. Hij heeft nu in dertien Champions League-seizoenen gescoord. Alleen Ryan Giggs (zestien seizoenen), Raúl (vijftien), Lionel Messi, Karim Benzema (veertien) en Cristiano Ronaldo (dertien) presteerden dat ook.

De andere treffers van Bayern kwamen op naam van Robert Lewandowski (twee keer) en Franck Ribéry. Gedson Fernandes scoorde voor Benfica.

Wie wordt groepswinnaar? Ajax of Bayern?

Ajax won eerder op de avond met 2-0 van AEK en gaat daardoor samen met Bayern door naar de volgende ronde. De twee maken in de laatste groepswedstrijd in een onderling duel uit wie groepswinnaar wordt.

Stand groep E (* naar volgende ronde)

Bayern München * 5-13 (12-2)
Ajax * 5-11 (8-2)
Benfica 5-4 (5-11)
AEK 5-0 (2-12)

Na afloop steunde Robben zijn geplaagde trainer Niko Kovac. Volgens Duitse media wordt de Kroaat deze week ontslagen bij Bayern München. "Ik ben heel blij, ook voor hem. Hij is een van ons", zei Robben over zijn trainer, die door de teleurstellende resultaten van Bayern in de Bundesliga zwaar onder vuur ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl