Settimo Mineo zou de nieuwe baas van de Cosa Nostra zijn
NOS Nieuws

Italiaanse politie arresteert vermoedelijke leider Siciliaanse maffia

Met de arrestatie van tientallen vermoedelijke maffiosi heeft Italië de Siciliaanse maffia naar eigen zeggen een zware klap toegebracht.

Onder de arrestanten is de 80-jarige Settimo Mineo, een juwelier uit Palermo. Hij is volgens de politie de nieuwe leider van de Cosa Nostra, de bijnaam van de Siciliaanse maffia.

Hij zou in mei op een bijeenkomst van provinciale maffialeiders zijn gekozen om capo dei capi Salvatore 'Toto' Riina op te volgen. De gevreesde Riina overleed een jaar geleden op 87-jarige leeftijd in de gevangenis.

De Italiaanse vicepremier Di Maio maakte de arrestaties van de 46 verdachten op Instagram bekend. "Voor dit tuig is geen plaats meer in Italië, schrijft hij.

Minister van Binnenlandse Zaken Salvini zegt op Twitter dat met deze politieactie de leiding van de maffia op het eiland is opgerold. De arrestanten zijn aangehouden voor afpersing, brandstichting en geweld.

Het is de Italiaanse politie niet gelukt om het meestgezochte maffia-kopstuk te pakken. Deze Matteo Denaro is sinds 1993 ondergedoken en wordt ook gezien als een belangrijke bendeleider op Sicilië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl