NOS Sport

Aanvoerder Dirkse van den Heuvel stopt per direct bij Oranje

Dirkse van den Heuvel: 'Je bent geen 23 jaar meer...'

Carlien Dirkse van den Heuvel stelt zich niet meer beschikbaar voor Oranje. De 31-jarige hockeyster, die aanvoerder was van Nederland, laat weten dat haar toekomst als fysiotherapeut in het gedrang komt als ze haar interlandloopbaan voortzet.

Van den Heuvel speelde 203 interlands. De laatste keer dat ze voor Oranje uitkwam was in augustus in de gewonnen WK-finale. Bij de Champions Trophy, die vorige week gewonnen werd door Nederland, was ze absent vanwege een elleboogblessure.

"Ik bedacht me pas later: de WK-finale als laatste interland. Hoe mooi is dat?", aldus Dirkse van den Heuvel, die wel blijft spelen voor haar club SCHC in Bilthoven.

Mijn toekomst als fysio wil ik niet op het spel zetten. Zelfs niet voor een gouden olympische medaille.

Carlien Dirkse van den Heuvel

Van den Heuvel speelde tien jaar in Oranje, werd driemaal Europees kampioen, twee keer wereldkampioen en veroverde in 2012 in Londen olympisch goud. Ze deed mee aan achttien toernooien en kwam achttien keer met een medaille terug.

Generatiegenoot Hoog, Van As en Paumen

Haar generatiegenoten Ellen Hoog, Naomi van As en Maartje Paumen zeiden Oranje na de Spelen in Rio vaarwel. Bij Dirkse van den Heuvel brandde het vuur nog steeds. Ze zei dat ze doorging tot de Spelen in 2020, maar begin dit jaar begon ze te twijfelen.

Om geregistreerd te blijven als fysiotherapeute moet ze een x-aantal behandelingen per jaar doen. "Als ik zou doorgaan tot Tokio, had ik dat nooit gehaald. Ik moest dus kiezen tussen mijn registratie en een gouden medaille in Tokio. Mijn toekomst als fysio wil ik niet op het spel zetten. Zelfs niet voor een gouden olympische medaille."

Carlien Dirkse van den Heuvel blijft wel gewoon spelen voor SCHC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl