Hockeyvrouwen wereldkampioen ANP

Met de 6-0 zege op Ierland in de finale van het WK en de elfde wereldtitel onderstreepten de Nederlandse hockeyvrouwen hun dominantie. "We hebben het beste hockey laten zien en zijn het beste team hier", aldus bondscoach Alyson Annan.

Het grote krachtsverschil in de eindstrijd doet volgens Annan niets af aan de prestatie van haar team. "We moesten het wel waarmaken en hebben dat gedaan. We wilden zo graag winnen. Ik heb genoten van de speelsters. Het is hun prestatie."

In de kwartfinales won Nederland met meer moeite van Engeland (2-0) en ook in de halve finale tegen Australië - een thriller die door shoot-outs moest worden beslist - moest Oranje alle zeilen bijzetten. Daarom maalde Lidewij Welten niet om het gebrek aan spanning in de finale. "Tegen Engeland en Australië was het spannend genoeg", aldus Welten, die werd verkozen tot beste speelster van toernooi.

Marloes Keetels leverde eerder dit jaar haar aanvoerdersband in, waardoor Carlien Dirkse van den Heuvel de beker in ontvangst mocht nemen. "Die band kwam te vroeg", zei Keetels. "Maar ik sta straks lekker te springen met het team."

En dat deed Keetels, toen Dirkse van den Heuvel de beker omhoog tilde. "Super gaaf, mijn eerste toernooi als aanvoerster", aldus Dirkse van den Heuvel.

"We waren veel beter en staan terecht met de beker", ging de aanvoerster verder. "We maken een snelle goal en staan bij rust op op 4-0. In het derde kwart maken we er ook nog twee en in het vierde kwart was het een beetje benen sparen. Kunnen we vanavond nog een dansje doen."

STER reclame