NOS Sport

Flörsch na horrorcrash: 'Volgend jaar kom ik hier terug om te racen'

Flörsch na horrorcrash: 'Volgend jaar kom ik hier terug om te racen'

Ze lacht voorzichtig, kan weer zelfstandig lopen, maar heeft nog wel een brace om haar nek. De Duitse autocoureur Sophie Flörsch is ruim een week na haar zware crash in Macau ontslagen uit het ziekenhuis.

De beelden van het ongeluk gingen binnen een mum van tijd de hele wereld over. Op volle snelheid vloog de 17-jarige Flörsch in de Formule 3-race door de lucht voordat haar bolide zich in een gebouwtje in een bocht boorde.

Volgens de Chinese coureur Guanyu Zhou, die zich op het moment van de crash achter Flörsch bevond, was de Duitse tegen de rechterachterband van een remmende auto voor haar gebotst. Vervolgens werd de auto gelanceerd. Flörsch liep bij de crash een breuk in haar nekwervel op.

Bergingswerkzaamheden na de crash van Sophia Flörsch in Macau

"Ik ben dankbaar voor het feit dat ik hier ben en dat ik zo goed herstel", aldus de Duitse bij het verlaten van het ziekenhuis. Volgens haar arts heeft de coureur vooral veel tijd nodig om te herstellen. "Het kan maanden duren, maar ik verwacht niet dat ze in de toekomst nog hinder zal ondervinden van haar verwondingen."

Van een afscheid van de autosport wil Flörsch niks weten. "De komende maanden moet ik hard werken, maar volgend jaar kom ik hier terug om te racen", zegt ze vastbesloten.

De Duitse rijdt voor Van Amersfoort Racing, het team van de Nederlander Frits van Amersfoort, die het eerder een wonder noemde dat de crash niet nog slechter was afgelopen. "Ze heeft een engel mee gehad", reageerde Van Amersfoort vlak na het ongeluk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl