Bergingswerkzaamheden na de crash van Sophia Flörsch in Macau Reuters

De internationale autosportfederatie FIA stelt een uitgebreid onderzoek in naar de zware crash van Formule 3-coureur Sophia Flörsch, zondag tijdens de Grand Prix van Macau in China.

Het 17-jarige Duitse racetalent vloog op het smalle stratencircuit met hoge snelheid uit de baan en boorde zich in een gebouw achter de vangrails. Flörsch liep een breuk in de zevende nekwervel op. Ook vier anderen raakten bij de crash gewond.

"Na het zeer ernstige incident in Macau gaat de FIA alles op alles zetten om te analyseren wat er is gebeurd en om de betrokkenen te helpen", liet FIA-voorzitter Jean Todt weten. "We gaan de situatie onderzoeken en zullen dan conclusies trekken."

Horrorcrash Flörsch bij Formule 3-race in Macau Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Volgens de Chinese coureur Guanyu Zhou, die zich op het moment van de crash achter Flörsch bevond, is de Duitse tegen de rechterachterband van een remmende auto voor haar gebotst. Vervolgens werd de auto gelanceerd. De Chinees verklaarde dat hij gele waarschuwingslampen op het rechte stuk had gezien en sprak van een mogelijke fout van de organisatie.

Operatie

Hoewel Flörsch een gebroken nekwervel opliep, heeft ze geen verlammingsverschijnselen en was ze na de crash snel aanspreekbaar. Ze is maandag in Macau geopereerd. De elf uur durende operatie is positief verlopen, vertelde haar vader.

Zelf liet Flörsch al enkele uren na de crash via Twitter al weten dat het naar omstandigheden goed met haar gaat.

De Duitse rijdt voor Van Amersfoort Racing, het team van de Nederlander Frits van Amersfoort. Hij zei zondag dat er het een wonder is dat er niet meer gewonden zijn gevallen. "Ze heeft een engel mee gehad", reageerde Van Amersfoort.

Sophia Flörsch voor aanvang van de GP in Macau, waar ze zwaar crashte EPA

STER reclame