De manifestatie bij het MC Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad
NOS Nieuws

Zeker duizend mensen omarmen ziekenhuis in Lelystad

In Lelystad hebben zeker duizend mensen een manifestatie bezocht om het personeel van het MC Zuiderzeeziekenhuis te steunen. Ze waren daartoe opgeroepen door de gemeenteraad, om "het belang van een goede en volwaardige ziekenhuisvoorziening in Lelystad onder de aandacht van de beslissers te brengen".

De oproep van de raad was om het ziekenhuis te 'omarmen' als mensen zich betrokken voelen. De omarming gebeurde ook. Hand in hand en schouder aan schouder stonden de bezoekers bij het ziekenhuis.

In de video is te zien dat het ziekenhuis in de armen wordt gesloten door de actievoerders:

Actievoerders omarmen het MC Zuiderzee

Donderdag bereikten de curatoren en het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk een akkoord over een doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen, waarvan het MC Zuiderzee de hoofdlocatie is. Het St Jansdal neemt een deel van de zorg over, maar voor de afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskunde is vooralsnog geen ruimte.

Tekst gaat verder onder de foto's.

  • NOS / Joris van de Kerkhof
    De manifestatie bij het MC Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad
  • NOS / Joris van de Kerkhof
    De manifestatie bij het MC Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad

Minister Bruins voor Medische Zorg zei dat inwoners in Lelystad nog wel terechtkunnen voor de meeste zorg. De gemeenteraad van Lelystad is teleurgesteld dat er geen "volwaardig ziekenhuis" meer is en vroeg daar met de manifestatie aandacht voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl