NOS Voetbal

De Ligt: 'We proberen weer een Oranje-machine te worden'

De Ligt: 'Eerste helft weggespeeld, maar we bleven hopen'

Ondanks de 2-0 achterstand en het enorme overwicht van Duitsland wisten de spelers van het Nederlands elftal in de rust het hoofd koel te houden. "Hoe ongeloofwaardig dat ook klinkt", vertelde Matthijs de Ligt na afloop van de 2-2 in Gelsenkirchen.

Na de eerste helft, waarin Duitsland heer en meester was en eigenlijk op een grotere voorsprong dan 2-0 had moeten komen, moest Oranje even bijkomen. "We hadden in de kleedkamer wel een gevoel van: zo, dit was een zware helft", aldus De Ligt. "Maar we hadden wel de overtuiging dat het nog goed kon komen."

Tot aan de 85ste minuut leek het er niet op dat Oranje nog het noodzakelijke punt zou pakken. Toen scoorde Quincy Promes uit het niets. "Dat was een belangrijk moment", reageerde de doelpuntenmaker. "Die goal gaf ons weer hoop."

Samenvatting Duitsland-Nederland

En zowaar viel in blessuretijd ook nog de gelijkmaker. De Ligt: "Het was misschien geen beste wedstrijd, maar je haalt wel een punt weg. En dat is wat telt."

"We proberen weer een Oranje-machine te worden. Een elftal waartegen het moeilijk spelen is. Dat hebben we in de eerste helft niet laten zien, maar in de tweede helft hebben we wel de wilskracht getoond."

Ook Promes was lovend over de mentaliteit van Oranje. "We komen terug van een 2-0 achterstand, dat zegt wel wat over dit team. Zo zie je maar dat alles mogelijk is."

Finaletoernooi

Door het gelijkspel is Nederland tegen ieders verwachting in geplaatst voor het finaletoernooi van de Nations League, samen met Zwitserland, Portugal en Engeland.

"Dat is belangrijk voor het aanzien van het land, maar ook voor het vertrouwen", stelde De Ligt. "Het is voor jonge jongens zoals ik gewoon heel fijn en goed om dat soort duels te spelen. Je leert er sneller van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl