NOS Voetbal

Koeman over 'winnend' briefje: 'Daar heb je een staf voor'

Briefje kwam niet van Koeman: 'Was van Lodeweges of Van Wonderen'

Via aanwijzingen op een in allerijl geschreven briefje werd Virgil van Dijk in de slotfase tegen Duitsland naar voren gedirigeerd. Hij moest naast Luuk de Jong in de spits gaan spelen. Prompt maakte Van Dijk in blessuretijd de 2-2, waardoor Nederland zich plaatste voor het eindtoernooi van de Nations League.

Was het briefje een bedenksel van bondscoach Ronald Koeman? "Nee", luidde diens eerlijke antwoord. "Ik kan moeilijk zeggen dat het van mij kwam. Ik kreeg het van Dwight Lodeweges. Er stond een plan op om iets te forceren."

  • NOS
    Het briefje lag na afloop zo op het veld
  • NOS
    Het briefje waarop stond dat Virgil van Dijk naar voren moest

Via rechtsback Kenny Tete, die het dichtst bij Koeman langs de kant stond, kwam het briefje via via bij Van Dijk terecht. Koeman: "Geweldig dat hij hem maakt, omdat er op het briefje stond dat hij naar voren moest. Daar heb je een staf voor."

'Minder dan tegen Fransen'

Ondanks de euforie na de late gelijkmaker, erkende Koeman na afloop dat hij niet tevreden was over het spel van zijn ploeg. "Het was niet goed, we brachten te weinig energie en er was te weinig vastigheid voorin. Iedereen was minder dan tegen de Fransen (2-0 winst, red.)."

Samenvatting Duitsland-Nederland

Volgens de bondscoach is het op dit moment nog te veel gevraagd voor de ploeg om twee topwedstrijden op rij top te presteren. "Dit team is gegroeid, maar dat is misschien nog een stap te ver."

Vooral de mentale weerbaarheid tegen Duitsland sprak Koeman aan. "De ploeg heeft karakter getoond. Ook vanavond hebben we laten zien dat er veel toekomst in deze ploeg zit. Over geluk hebben we niets te klagen, maar hoe vaak heeft Duitsland niet in de laatste minuut gescoord?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl