NOS Voetbal

Oranje-captain Van Dijk: 'Dit is beloning voor het harde werken'

Van Dijk: 'Ik raak hem heerlijk, geweldig voor de ploeg'

Oranje als groepswinnaar in een poule met wereldkampioen Frankrijk en de wereldkampioen van 2014, Duitsland. Daar zullen toch weinig mensen hun geld op hebben ingezet bij aanvang van de Nations League. Maar na het 2-2 gelijkspel in en tegen Duitsland is het wel een feit.

"Dit is de beloning voor het harde werken van de afgelopen periodes", sprak aanvoerder Virgil van Dijk kort na de wedstrijd. "Na de rust (2-0 achterstand, red) moesten we het laten zien. We wilden elkaar niet laten vallen. Dan is het mooi dat we nog een gelijkspel eruit halen en ons kwalificeren voor het eindtoernooi van de Nations League."

'Daar moeten wij van leren'

Van Dijk zorgde zelf voor de ontlading door in blessuretijd met een volley de 2-2 te maken. "Ik moest proberen voor oorlog te zorgen voorin met Luuk de Jong. Ik raak de bal heerlijk, dit is geweldig voor de groep."

Samenvatting Duitsland-Nederland

Een verklaring voor het moeizame spel had de aanvoerder direct paraat.

"Het was allemaal net niet bij ons in de eerste helft. We kwamen steeds een stapje te laat. En we hadden moeite met de speelwijze van Duitsland, met veel beweging tussen de linies. Dat deden ze goed en daar moeten wij van leren."

Frenkie de Jong: 'We bleven erin geloven'

Frenkie de Jong, afgelopen vrijdag uitblinker tegen de Fransen, zag ook dat Oranje het lastig had in Duitsland. "We hadden het in de eerste helft niet onder controle, we hadden geen antwoord op hun speelwijze. Nadat we het een beetje hadden omgezet, ging het iets beter. Maar je mag wel zeggen dat we een beetje gelukkig op 2-2 komen."

"Natuurlijk blijf je er wel in geloven en dat de goal in de laatste minuut valt, geeft altijd een lekker gevoel. Dat we de halve finale halen is hartstikke mooi. In een groep met Duitsland en Frankrijk zullen vooraf niet veel mensen hebben gezegd dat we eerste zouden worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl