NOS Sport

NOC*NSF-directeur: 'Van den Hoogenband in eerste instantie ambassadeur'

Dielessen: 'Van den Hoogenband in eerste instantie ambassadeur'

Het is sinds een kleine week duidelijk dat Pieter van den Hoogenband de nieuwe chef de mission van NOC*NSF is. Maar wat wordt precies zijn taak? "Pieter is in eerste instantie de ambassadeur van TeamNL", stelt Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF.

"Daarbij is hij verantwoordelijk voor de uitzending van de olympische ploeg en voor alle atleten op weg naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, maar ook richting de Europese Spelen van 2019 in Minsk. Daar is hij ook chef de mission", aldus Dielessen.

Van den Hoogenband is bij de Zomerspelen de opvolger van Maurits Hendriks, die de rol van technisch directeur van NOC*NSF bij de Olympische Spelen van Londen (2012), Sotsji (Winterspelen 2014) en Rio de Janeiro (2016) combineerde met de functie van chef de mission.

  • ANP
    Maurits Hendriks tijdens de presentatie van de topsportgelden
  • ANP
    Pieter van den Hoogenband

"Pieter en Maurits vullen elkaar aan", vertelt Dielessen. "Pieter is verantwoordelijk voor de uitzending, maar als het gaat om de continuïteit en ontwikkeling van de topsportprogramma's is Maurits daar verantwoordelijk voor."

Van den Hoogenband valt als chef de mission direct onder technisch directeur Hendriks. Dielessen: "Het was de voorkeur van Maurits om met Pieter verder te gaan. Ik was het daarmee eens en het bestuur stemde ermee in. Beter kan het niet volgens mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl