Samenvatting GP Brazillië: Verstappen tweede na botsing met Ocon Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het wegduwen van Esteban Ocon na de Grand Prix van Brazilië heeft Max Verstappen een taakstraf opgeleverd. De Nederlandse coureur moet zich binnen zes maanden twee dagen inzetten voor de internationale automobielfederatie FIA.

Verstappen werd gestraft door de wedstrijdleiding, omdat hij na afloop de confrontatie zocht met de Fransman die hem in zijn ogen van de zege had beroofd.

Verstappen ging aan de leiding, toen Ocon in de 43ste ronde probeerde zijn ronde achterstand ongedaan te maken. De Fransman raakte Verstappen in de flank, waardoor Lewis Hamilton de leiding kon overnemen en even later zijn tiende GP-zege van het seizoen kon bijschrijven.

De Nederlander was woedend, noemde Ocon tijdens de race al een idioot en zocht hem na afloop van de race op. De confrontatie achter de schermen leidde tot het nodige duwwerk. "Het zou raar zijn als ik hem na de race de hand had geschud", zei Verstappen over het voorval tijdens de persconferentie

Verstappen vond niet dat hij te ver was gegaan na afloop. "Het interesseert me niet dat anderen daar een andere mening over hebben. Hij pakt mij een overwinning af en geeft vervolgens nog een stomme verklaring. Ik was woedend", zei de Nederlander.

Zijn teambaas Christian Horner meende dat Verstappen zich nog had ingehouden. "Dit heeft hem een GP-zege gekost. Esteban is goed weggekomen met een duwtje."

Horner liet Verstappen na het incident weten zich rustig te houden. "Hij verloor een overwinning zonder dat het zijn fout was. Ik begrijp zelf ook niet wat Ocon aan het doen was. Het sloeg nergens op. Natuurlijk gedogen wij geen geweld, maar je moet begrijpen dat de emoties enorm hoog oplopen. We praten niets goed, maar de emoties spelen in dit geval wel mee."

STER reclame