Samenvatting GP Brazillië: Verstappen tweede na botsing met Ocon Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Max Verstappen is tweede geworden bij de Grand Prix van Brazilië. De Red Bull-coureur moest de zege laten aan Lewis Hamilton, die zich twee weken geleden al had verzekerd van de wereldtitel.

Verstappen begon de race op de vijfde plek, maar reed halverwege aan de leiding. Dat had hij te danken aan een goede bandenstrategie van zijn team en een sterke inhaalactie die hem voorbij Lewis Hamilton bracht. Een tweede opeenvolgende grandprixzege lonkte.

Ocon laat Verstappen spinnen

Sebastian Ocon (Force India) gooide echter roet in het eten. Ocon reed op een ronde achterstand toen Verstappen naderde, maar ging niet aan de kant waardoor de twee elkaar raakten. Verstappen spinde, maar kon wel door. Hamilton profiteerde en nam de leiding over.

Max Verstappen klapt op Ocon @F1

"Wat een idioot", foeterde Verstappen, die zijn middelvinger opstak naar de Fransman bij het opdraaien van het circuit. Na afloop van de race was Verstappen nog altijd woedend, hij deelde in de paddock minstens drie keer een duw uit aan Ocon.

De Force India-coureur probeerde uit te leggen wat er in zijn ogen gebeurd was, maar Verstappen liet geen ruimte voor een gesprek. Voor het belagen van Ocon kreeg Verstappen enkele uren na de race een taakstraf van twee dagen opgelegd. Hij moet zich binnen zes maanden twee dagen inzetten voor de FIA.

Bekijk hieronder beelden van het incident in de paddock:

Ocon werd voor zijn onbezonnen actie bestraft met een penalty van tien seconden, maar daarmee kreeg Verstappen de eerste positie in de race niet terug.

Hamiltons voorsprong liep door blaren op zijn banden in de slotfase terug van vijf naar anderhalve seconde, maar Verstappen kon de Brit van Mercedes niet meer passeren.

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo finishte vlak buiten het podium. Ricciardo werd vierde achter Ferrari-coureur Kimi Räikkönen.

Uitslag Grand Prix van Brazilië

STER reclame