Ocon raakt Verstappen, die van de baan schiet Getty Images

De stoom kwam uit zijn oren toen hij zijn auto na de Grand Prix van Brazilië voor het podium parkeerde. Tweede worden was mooi, maar Max Verstappen wist dat de overwinning hem door de neus was geboord. "Ik had hier moeten winnen", was zijn boze commentaar direct na afloop.

De Franse zender Canal+ had na de race beelden van een confrontatie tussen Verstappen en de Fransman Ocon, wiens doldrieste inhaalactie de Nederlander vermoedelijk de zege kostte. De Nederlander ging verhaal halen, duwde Ocon een paar keer weg en vertrok uiteindelijk woedend.

Verstappen lag in winnende positie toen hij ruim over de helft van de race Hamilton achter zich had gelaten en achterblijver Esteban Ocon wilde passeren. De Fransman van Force India ging echter zwaar in de fout bij de inhaalactie en raakte de Nederlander vol. Verstappen spinde en zag tot zijn woede Hamilton passeren.

"Zo'n idioot, die wordt gelapt, maakt je direct kansloos", keek Verstappen terug op het incident, dat hem zeer waarschijnlijk de zege kostte. Ocon kreeg later straf, maar daarmee was Verstappen niet geholpen. De Nederlander kon de tweede plaats wel vasthouden."De wagen was geweldig. De strategie van het team klopte helemaal. En dan gebeurt zoiets", sprak Verstappen ontdaan.

Niets verkeerd gedaan

Ocon vond dat hij niets verkeerd had gedaan. "Ik had verse banden, had hetzelfde al bij Alonso gedaan. Ik wilde buitenom. Als de stewards vinden dat ik gestraft moet worden, moeten ze dat doen. Ik heb niets verkeerd gedaan", zei de Fransman voor de camera van Ziggo.

Ocon noemde het gedrag van Verstappen na afloop "zeer onprofessioneel". "Zijn gedrag is heel teleurstellend", zei hij over het duw- en trekwerk achter de schermen.

Beide coureurs moesten zich later bij de wedstrijdleiding melden om tekst en uitleg te geven voor hun gedrag. Verstappen kreeg een taakstraf. Hij moet zich binnen zes maanden twee dagen inzetten voor de internationale automobiel federatie FIA.

Samenvatting GP Brazillië: Verstappen tweede na botsing met Ocon Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Winnaar Lewis Hamilton zag het incident voor zijn neus gebeuren. "Ik had het anders opgelost", zei de Britse wereldkampioen over hoe Verstappen de strijd aanging. "Ik zag ze racen en het verbaasde me niet dat dit gebeurde. Gelukkig kon Max verder. Verder interesseert het me niet wat anderen doen."

STER reclame