Hockeytopper Den Bosch-Oranje-Rood onbeslist, ruime zeges Amsterdam en SCHC

Den Bosch herfstkampioen na gelijkspel tegen Oranje-Rood

De hockeytopper tussen de vrouwen van Oranje-Rood en Den Bosch (voor aanvang van het duel de nummers twee en een van de hoofdklasse) heeft geen winnaar opgeleverd. Na de eerdere 1-0 overwinning van Oranje-Rood op Den Bosch hielden de Eindhovense hockeysters de regerend landskampioen nu op 1-1.

Den Bosch mag zich wel herfstkampioen noemen. De ploeg heeft nu twee punten meer dan Amsterdam en SCHC, Oranje-Rood volgt op drie punten van Den Bosch.

Vroege score

Al na vijf minuten nam Den Bosch de leiding in Eindhoven. Frédérique Matla nam via een tip-in het doelpunt voor haar rekening. Oranje-Rood kwam aanvankelijk moeilijk op gang en wist daar in het eerste kwart weinig tegenover te stellen.

De ploeg kwam in het tweede kwart beter voor de dag met een kans voor Freeke Moes. Oranje-Rood kreeg vervolgens twee strafcorners, waarvan de tweede werd benut door Valerie Magis. Ze schoot de bal hard binnen in de kruising.

In het vervolg van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd en golfde het spel heen en weer, maar tot doelpunten leidde dat niet meer. Het bleef bij 1-1.

Eva de Goede

De hockeysters van Amsterdam boekten eerder op de dag in een waar doelpuntenfestijn een ruime zege op Laren. In het Wagenerstadion werd het 7-2. Dankzij de zege blijft Amsterdam meedraaien in de top van de hoofdklasse.

Laren kwam vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong, maar international Eva de Goede stelde met twee doelpunten nog in het eerste kwart orde op zaken. Ook in het tweede kwart werd er flink gescoord waardoor de ploegen met een ruststand van 4-2 de kleedkamers opzochten.

Ook na rust bleven de Amsterdamse hockeysters gemakkelijk scoren en werd er definitief afstand genomen van Laren. Eva de Goede volbracht in de tweede helft haar hattrick.

SCHC

Ook SCHC deed goede zaken. Dankzij een vroeg doelpunt van Ginella Zerbo (derde minuut) stond het lang 1-0 in Bilthoven tegen Kampong. In de slotfase wist SCHC de score echter in rap tempo uit te breiden naar 4-0. Margot Zuidhof deed namens Kampong nog iets terug waardoor de eindstand op 4-1 werd bepaald.