De zoons van Khashoggi gaven een interview met CNN
NOS Nieuws

Zonen Khashoggi: lichaam vader nodig om verlies te verwerken

De twee zonen van de Saudische journalist Jamal Khashoggi hebben op CNN een emotionele oproep gedaan voor de terugkeer van het lichaam van hun vader. Salah en Abdullah Khashoggi (35 en 33) zeggen dat hun familie zonder het lichaam zijn dood niet kan verwerken.

Ze willen de stoffelijke resten in Saudi-Arabië begraven. "Ik heb erover gesproken met de Saudische autoriteiten en ik hoop dat het snel gebeurt", zei Salah. "We willen dat hij in vrede rust."

"De zoektocht is nog steeds gaande. Ik heb goede hoop."

CNN zette 7 minuten van het interview op Twitter:

Het is het eerste interview dat de zoons hebben gegeven sinds Khashoggi vorige maand werd vermoord in het Saudische consulaat in Istanbul. In het gesprek vertellen ze dat ze de afgelopen weken in angst en onzekerheid hebben geleefd. Dat maakt rouwen om de dood van hun vader moeilijk.

"Het is een mysterie en dat maakt het zwaar", legde Salah uit. "Het is nog niet tot me doorgedrongen. Ik weet dat hij dood is, maar doordat het zo'n raadsel is, is het emotioneel nog zwaarder."

Abdullah vult aan: "Het is zo'n groot verhaal, zo verwarrend. Tijdens het rouwen worden we telkens geconfronteerd met verhalen uit de media, misinformatie. Het is een achtbaan."

Ontmoeting met koning

Journalist en regimecriticus Khashoggi werd vermoedelijk vermoord door een speciaal ingevlogen Saudisch doodseskader. Een adviseur van de Turkse president Erdogan speculeerde afgelopen week dat het lichaam is opgelost in zuur.

"Ik hoop echt dat wat er ook gebeurd is, het pijnloos voor hem is geweest. Snel. Ik hoop dat hij een vredige dood heeft gehad", zegt Abdullah.

De zoons bestrijden dat Khashoggi tegen het Saudische koningshuis was. "Hij was geen dissident, hij meende dat het koningshuis het land samenbond. Hij geloofde in de veranderingen die werden doorgevoerd."

Salah, die een ontmoeting had met de Saudische koning en kroonprins, hoopt dat het koningshuis kan helpen. "In mijn ontmoeting benadrukte de koning dat alle betrokkenen voor de rechter zullen komen. Ik vertrouw erop dat dat zal gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl