AFP

Volgens woordvoerders van het TT-circuit van Assen heeft het circuit van Zandvoort nog geen concreet aanbod gehad om in 2020 een grand prix te organiseren. Jos Vaessen en Lee van Dam, beiden betrokken bij Assen, zeggen vandaag contact te hebben gehad met het hoofdkantoor van de Formule 1 in Londen en van daaruit te horen hebben gekregen dat er nog geen definitieve keuze is gemaakt.

"We hebben namens het Formula One Management Limited (de eigenaar van de Formule 1, red.) een mail ontvangen waarin staat: er is geen deal, het is nog open, we zijn met beide partijen in gesprek", zegt Lee van Dam, promotor van het circuit in Assen.

'Zo werkt het niet'

Assen is net als Zandvoort in de race om een grand prix te organiseren. Vandaag werd gemeld dat Zandvoort de voorkeur geniet van de beleidsbepalers in de Formule 1, maar dat nieuws is in Assen met de nodige scepsis ontvangen. Jos Vaessen, voorzitter van de stichting die de Formule 1 naar Assen probeert te halen, is allerminst verontrust.

"Zo werkt het niet in het wereldje", zegt Vaessen. "Als er een deal is, zouden wij vanuit Londen bericht hebben gekregen dat de keuze niet op ons is gevallen. We zijn nog steeds in gesprek."

'Zandvoort is mooi, maar Assen is een modern circuit'

In tegenstelling tot Zandvoort hebben ze in Assen alle faciliteiten al aangelegd die nodig zijn om een Formule 1-race te organiseren. Met geld van gemeente en provincie zijn de afgelopen jaren nieuwe tribunes gebouwd.

"Technisch is ons circuit al goedgekeurd. We hebben bovendien voldoende faciliteiten en parkeergelegenheid voor al het publiek. Ook de bereikbaarheid is een pre."

Historie

Het enige waar ze in Assen niet tegenop kunnen, is de historische betekenis van het circuit in Zandvoort. "Maar de laatste historische gebeurtenis in Zandvoort is ook al meer dan dertig jaar geleden", stelt Vaessen.

De organisatie in Assen is nog steeds helemaal klaar voor de Formule 1, benadrukt Vaessen. Vanuit Assen zullen volgens hem pas de felicitaties naar Zandvoort gaan als het hoofdkantoor van de Formule 1-organisatie schriftelijk laat weten dat de beslissing gevallen is.

Januari: Formule 1-race op TT-circuit Assen is mogelijk

STER reclame