ANP

De weg naar een Formule 1-race in Nederland is weer een stap dichterbij gekomen. Formula One Management Limited, eigenaar van de Formule 1, heeft het circuit van Zandvoort een concreet aanbod gedaan om in 2020 een grand prix te organiseren, meldt De Telegraaf.

Prins Bernhard van Oranje, die eigenaar is van het circuit, bevestigt tegenover de krant de toenadering van Formula One Management Limited.

"Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een grand prix. Met Max Verstappen. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is", aldus de prins.

Miljoenen

Om de rechten voor de Formule 1-race binnen te halen moet Zandvoort ongeveer 20 miljoen euro ophoesten. Dat is de 'fee' die nodig is om de organisatie van een F1-race binnen te halen. Bij een meerjarig contract ligt dat bedrag veel hoger. De totale kosten voor de organisatie worden tussen de 30 en 40 miljoen euro geschat.

Drukte op het Circuit Park Zandvoort tijdens de Jumbo Familie Racedagen ANP

Rotterdam en het TT circuit in Assen waren lange tijd ook gegadigden voor een race in Nederland, maar vorige maand werd bekend dat de stad Rotterdam geen heil ziet in een race door de straten van de havenstad.

Historische waarde Zandvoort

Assen kwam net als Zandvoort sterk uit alle onderzoeken, maar uiteindelijk zat het verschil in de historische waarde die Zandvoort voor de Formule 1 heeft gehad.

In 1985 werd er voor het laatst op het circuit van Zandvoort een Formule 1-race verreden. De Oostenrijker Niki Lauda won. In totaal was Zandvoort dertig keer het decor voor een grand prix in de Formule 1.

1985: Lauda wint voorlopig laatste GP in Nederland Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame