Max Verstappen rijdt voorlopig geen rondjes door de straten van Rotterdam. Een lokale ondernemer wilde het Formule 1-circus graag naar de Maasstad halen, maar burgemeester en wethouders gaan niet onderzoeken of dat mogelijk is. Volgens de bestuurders past de snelheidssport niet bij de ambities en het imago van Rotterdam als duurzame stad. Daarnaast, concluderen ze, zijn er met Zandvoort en Assen al twee circuits die de Formule 1 kunnen ontvangen.

Lang gekoesterde wens

Er zijn Rotterdammers die er al jaren van dromen om de Formule 1-race naar de stad te halen. Door de jaren heen waren er verschillende initiatieven, maar die stierven allemaal een stille dood.

Recent kwam er een nieuw initiatief van Robert Heilbron. Hij organiseerde jarenlang het evenement City Racing in Rotterdam en heeft contacten in de racewereld. Maar ook dit initiatief wordt dus door de gemeente niet gesteund.

Het besluit komt voor Heilbron niet als een verrassing. ''Jammer, maar de stad heeft het recht om nee te zeggen. We hebben er alles aan gedaan om het te doen slagen. Maar ik snap het ook wel, de stad gaat voortdurend op de schop: de Coolsingel, Feyenoord City.''

Heilbron verwacht dat met dit besluit voor eens en voor altijd een einde komt aan de Formule 1-droom voor Rotterdam. ''Misschien komt er nog een demo of zijn er andere sportauto's te zien, maar een race, nee.''

STER reclame