NOS Voetbal

Van Bommel heeft nog steeds geen spijt van B-keus tegen RKC

Van Bommel: 'Mijn verantwoordelijkheid, maar geen spijt'

Er stonden elf andere spelers op het veld en het was 'slechts' de beker. Toch heeft PSV vier dagen na de dramatische uitschakeling door RKC (2-3) wel degelijk wat recht te zetten.

"Verliezen kan, maar de manier waarop, daar heb ik moeite mee", zegt Mark van Bommel in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse van zaterdagavond (18.30 uur).

Eerstedivisionist RKC versloeg PSV in Eindhoven in de tweede ronde van de KNVB-beker. De kritiek na afloop was dat Van Bommel het hele basiselftal rust gaf. Was dat niet te veel van het goede?

'Geen spijt'

"Het is mijn verantwoordelijkheid", trekt hij min of meer het boetekleed aan. "Maar ik heb er geen spijt van, omdat ik er goed over na heb gedacht. Ik dacht dat ze verder waren."

"Ze spelen niet altijd en zeker niet in deze samenstelling, maar ze trainen wel altijd samen", verdedigt hij zijn keuze om louter reservespelers op te stellen in de beker. "Dus ik vond dat het kon."

Van Bommel: 'We zijn nog niet waar we moeten zijn'

Tegen Vitesse zal Van Bommel weer terugvallen op zijn vertrouwde basisformatie. Daartoe behoort ook Steven Bergwijn, die is hersteld van een blessure. In de competitie heeft PSV met 30 punten uit 10 duels nog geen steken laten vallen.

"We zijn nog niet waar we willen zijn", klinkt het kritisch. "De resultaten zijn goed, maar het gaat niet altijd zoals we willen. Het is ook een kwaliteit dat je op het laatst nog geloof hebt dat je nog kunt scoren", doelt hij op de winnende treffer van Denzel Dumfries vorige week tegen FC Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl