Mark van Bommel
NOS Voetbal

Van Bommel over B-keus: 'Ik dacht dat ze verder waren'

"Je denkt: wat gebeurt hier? Je kijkt naar boven en vraagt je af: waarom moet dit? Ellende op ellende." Aan het woord is Etienne Vaessen, doelman van RKC. De 23-jarige Brabander ging stevig in de fout in de bekerwedstrijd tegen PSV, maar kon uiteindelijk toch lachen.

Vaessen tastte al in de eerste minuut mis bij de 1-0 van Érick Gutiérrez, de bal was glad door de regen. "Dan moet je verstandig zijn en die bal naar de zijkant boksen. Ik wilde hem pakken."

Bij de 2-1 van Mauro Júnior - Ingo van Weert had tussendoor gelijk gemaakt - ging Vaessen wederom in de fout, door de bal zomaar bij de Braziliaan in te leveren. "We willen graag voetballen, maar je moet ook slim zijn. Als het 1-1 staat in de 75ste minuut, moet je die bal gewoon een peer geven."

Niet meer dollen met Darren

De fouten van de doelman werden RKC echter niet fataal, door twee goals van Darren Maatsen. "Ik heb Darren meteen na het laatste fluitsignaal bedankt. Ik zit hem vaak te dollen: 'Je hebt nog niet gescoord in de competitie'. Dat ga ik dit seizoen niet meer doen, want hij heeft me aardig gered."

RKC-doelman wist niet wat hem overkwam tegen PSV

Zo opgelucht als Vaessen zijn verhaal deed, zo groot was het chagrijn vanzelfsprekend bij PSV. Trainer Mark van Bommel stuurde een compleet andere ploeg het veld op dan het elftal dat na tien wedstrijden nog zonder puntenverlies is in de eredivisie.

Het resulteerde in uitschakeling door een ploeg die vijftiende staat in de eerste divisie, maar Van Bommel wilde niet van een verkeerde keuze spreken. "Ik dacht dat ze verder waren, maar ze hebben het vandaag niet gebracht. In het algemeen was het gewoon heel erg slecht. Daar moet je niet omheen draaien."

'Op elke positie beter'

"Het enige excuus is misschien dat ze nog nooit in deze samenstelling gespeeld hebben, maar dan moet je nog winnen. We zijn op elke positie beter dan RKC."

PSV-keeper Eloy Room, een van de elf reserves die een kans kreeg maar die niet greep, reageert ontgoocheld. "Het is gewoon schandalig dat we zo verliezen. De manier waarop de tegengoals vallen is gewoon slordig."

'Niet zeggen wat ik denk'

Op de vraag hoe de koploper een 2-1 voorsprong weggaf, blijft Room het antwoord doelbewust schuldig. "Op dit moment gaan er allemaal dingen door mijn hoofd, maar laat ik maar niet zeggen wat ik allemaal denk."

"Dit is gewoon schandalig", herhaalt de doelman daarom nog maar eens. "Ik heb de beker mogen winnen (met Vitesse, red.), ik weet wat je moet doen om verder te komen: strijdlust tonen en vechten. We hebben vandaag niet eens verdiend om door te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl