RKC viert de 1-1 van Ingo van Weert

PSV zet zichzelf voor schut tegen RKC in bekertoernooi

Een compleet gewijzigd PSV heeft zich geblameerd in de tweede ronde van de KNVB-beker. De Eindhovenaren verloren na verlenging met 2-3 van eerstedivisionist RKC Waalwijk, dat zich zo onder de laatste zestien schaarde.

Trainer Mark van Bommel stuurde liefst elf nieuwe namen in vergelijking met de competitiewedstrijd tegen FC Groningen het veld in.

Het B-team leek al na bijna een halve minuut een gemakkelijke avond tegemoet te gaan na een doelpunt van Érick Gutiérrez. RKC-keeper Etienne Vaessen ging daarbij niet vrijuit.

PSV kan nog lachen na de 1-0 van Erick Gutiérrez

Gaandeweg de eerste helft beet RKC meer van zich af en dat resulteerde zelfs in de gelijkmaker. Na een korte corner kopte Ingo van Weert de strakke voorzet van Dylan Seys binnen.

Vlak voor de pauze kreeg PSV drie kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar Cody Gakpo, Gutiérrez en Bart Ramselaar verzuimden de 2-1 te maken.

Gakpo kopte na rust nog op de lat en aan de andere kant had Seys voor een verrassing kunnen zorgen. Eloy Room verijdelde een Waalwijkse treffer.

Pas een kwartier voor tijd viel toch de tweede Eindhovense treffer en wéér speelde Vaessen een negatieve hoofdrol. De doelman schoof de bal in de opbouw pardoes in de voeten van Mauro Júnior, die wel raad wist met het cadeautje.

PSV leek pal voor tijd met de schrik vrij te komen toen Saïd Bakari de bal namens RKC net naast werkte. In blessuretijd dwong Darren Maatsen alsnog een verlenging af na slecht verdedigen van Nicolas Isimat-Mirin.

Diezelfde Maatsen maakte de sensatie compleet door in de tweede helft van de verlenging PSV uit het bekertoernooi te kegelen. Daar kon zelfs de ingevallen Hirving Lozano niets meer aan veranderen.