NOS Voetbal

Day after: stuntploeg RKC hunkert al naar volgende mooie bekeravond

Matchwinner Maatsen hoopt nu op Feyenoord-uit

Eerst moest eredivisionist NAC Breda eraan geloven en dinsdagavond ook regerend landskampioen PSV. Stuntploeg RKC Waalwijk geniet na van het nieuwe succes in het KNVB-bekertoernooi en kijkt nu reikhalzend uit naar de loting op zaterdagavond.

"Laat het dan maar Feyenoord-uit zijn, dan hebben we in ieder geval weer zo'n mooie avond", lacht matchwinner Darren Maatsen een dag na de in Waalwijk bejubelde winst in Eindhoven.

Pardon? 'Weer zo'n avond?' Gaat RKC ook gewoon in De Kuip winnen? "Nee, niet in die zin. Laten we realistisch blijven! Maar het wordt dan sowieso een mooie avond", zegt de aanvaller. Wil dat gebeuren, dat moet Feyenoord donderdagavond eerst zelf nog winnen van ADO Den Haag.

RKC Waalwijk viert feest na de bekerstunt tegen PSV

Maatsen werd dinsdagavond vanwege zijn doelpunten logischerwijs door de pers aangeklampt. Hij liep daardoor een groot deel van het feest in de kleedkamer mis. "Ik moest direct na de wedstrijd voor de camera verschijnen. Ik zag later dat de hele kleedkamer nat was. De druppels kwamen van het plafond."

Bij terugkomst in Waalwijk kreeg Maatsen alsnog zijn kans een feestje te vieren met een flink aantal RKC-fans, die de bus hadden opgewacht. "We kwamen moeilijk de bus uit en hadden ook moeite om bij onze auto's te komen. Het was een mooie avond voor ons, maar zeker ook voor de supporters."

Uitgelezen kans

PSV speelde met een B-team tegen de nummer vijftien van de eerste divisie en juist dat gegeven had RKC-trainer Fred Grim als munitie gebruikt om zijn spelers extra te motiveren. "Als je ziet welke spelers er starten, heb ik aangeven: ja jongens, als er een kans is, dan is het vanavond. Zo hebben ze dat ook opgepakt."|

"Bij vlagen hebben we laten zien dat we goed voetbal kunnen spelen en dat we veel voor elkaar over hebben", gaat Grim, die anderhalf jaar geleden nog interim-bondscoach van het Nederlands elftal was, verder. "De ontlading was daarna mooi in de kleedkamer. Die gasten hebben geknokt voor wat ze waard zijn."

Grim hield spelers voor: 'Vanavond is PSV te pakken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl