Hendrik Groen Meulenhoff
NOS Nieuws Cultuur & Media

Hendrik Groen en Astrid Holleeder bij genomineerden NS Publieksprijs

De auteurs die dit jaar kans maken op de NS Publieksprijs zijn bekend. De zes genomineerden voor het Boek van het Jaar 2018 zijn zojuist bij tv-programma De Wereld Draait Door gepresenteerd.

Het zijn Astrid Holleeder (Dagboek van een getuige), Tommy Wieringa (De heilige Rita), Griet Op de Beeck (Het beste wat we hebben), Esther Verhoef (Nazomer), Saskia Noort (Stromboli) en Hendrik Groen (Zolang er leven is). Het zijn de zes bestverkochte Nederlandstalige boeken van het afgelopen jaar.

De genomineerden voor de NS Publieksprijs 2018 CPNB

Alle auteurs zijn eerder ook al genomineerd. Voor Verhoef is het zelfs de achtste nominatie. Ze won de NS Publieksprijs in 2011 met Déjà Vu. Groen is de enige andere winnaar uit het rijtje, met Pogingen iets van het leven te maken (2016).

Tot en met woensdag 21 november kan worden gestemd via www.nspublieksprijs.nl. Die avond wordt de winnaar in De Wereld Draait Door bekendgemaakt. Naast de eretitel Boek van het Jaar 2018, bestaat de prijs uit een sculptuur van kunstenaar Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7500 euro en een jaar lang gratis reizen met de trein.

Vorig jaar ging de lezersprijs voor de derde keer naar Michel van Egmond. Na Gijp (2013) en Kieft (2014), won hij de prijs vorig jaar met De wereld volgens Gijp.

STER reclame