René van der Gijp en Michel van Egmond zijn opnieuw een geslaagde combinatie gebleken. Voor de tweede keer hebben lezers een boek van Van Egmond over de oud-voetballer bekroond met de NS Publieksprijs. De wereld volgens Gijp kreeg de meeste stemmen.

Het is voor Van Egmond de derde keer dat hij de lezersprijs wint. De uitslag werd bekendgemaakt in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Gijp grijpt weer de NS Publieksprijs

In totaal stemden zo'n 96.000 mensen op een van de zes genomineerde boeken. De wereld volgens Gijp kreeg 27 procent van de stemmen. Tweede werd De levens van Jan Six van Geert Mak, met 23 procent.

Kieft

Van Egmonds boek gaat verder waar Gijp, de winnaar van 2013, ophield. De voetbalanalist en oud-voetballer krijgt tegenslagen te verwerken. Zijn ex en zijn moeder overlijden, maar hij slaat zich er met humor, de liefde voor zijn zoon en het voetbal doorheen.

Van Egmond kwam ook in 2014 als winnaar uit de bus met Kieft. De NS Publieksprijs bestaat uit een beeld van Jeroen Henneman en 7500 euro.

Sportboeken

Er waren nog twee sportboeken genomineerd: Johan Cruijff - Mijn verhaal, de autobiografie opgetekend door Jaap de Groot en Thomas Dekker - Mijn gevecht, geschreven door Thijs Zonneveld.

Andere kandidaten waren Geert Maks kroniek over de familie Six en Judas van Astrid Holleeder, over haar broer Willem. Huidpijn van Saskia Noort was de enige genomineerde roman.

Vorig jaar ging de NS Publieksprijs naar Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen. Dat boek is momenteel als tv-serie te zien bij omroep Max.

STER reclame