Harvey Weinstein AFP

Advocaten van filmproducent Harvey Weinstein werken aan een schikking met enkele vrouwen die hem beschuldigen van seksueel wangedrag. Met de financiële vergoeding wil Weinstein voorkomen dat ze hem voor de rechter slepen in een civiele rechtszaak, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Volgende maand zou in New York over zeker twaalf zaken onderhandeld worden, waaronder gevallen die nog niet in de media zijn geweest.

Aan tafel zouden in ieder geval de advocaten zitten van onder meer actrice Kadian Noble, producer Alexandra Canosa en een voormalige assistente van Weinstein. Van hen is bekend dat ze Weinstein beschuldigen van seksueel wangedrag.

Fonds

Volgens de krant is het de bedoeling dat er een fonds komt voor slachtoffers. De advocaten van de vrouwen willen dat daar meer dan honderd miljoen dollar inkomt. De advocaten en verzekeraars van Weinstein zetten in op een veel lager bedrag.

De strafzaken tegen Weinstein gaan gewoon door, ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen.

#MeToo

Harvey Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van verkrachting, seksueel misbruik, intimidatie, ongewenste intimiteiten en ander seksueel grensoverschrijdend gedrag. De onthullingen brachten over de hele wereld een maatschappelijke discussie op gang over seksuele intimidatie, onder de noemer #MeToo.

STER reclame