Max Verstappen in Austin Red Bull Racing
NOS Sport Autosport Formule 1

Verstappen: 'Pole kan me gestolen worden'

Op pole staan of een race winnen? Voor Max Verstappen is het antwoord op die vraag simpel. "Ik win liever een race", zei hij vrijdag voor de camera van Ziggo na de eerste, verregende trainingen voor de Grand Prix van Amerika.

Het regende hard bij de eerste twee oefensessies en Verstappen noteerde twee keer de derde tijd. De Nederlander, die bekend staat als een voortreffelijke regenrijder, gaf twee keer veel toe op de ongenaakbare Lewis Hamilton. "Er is nog werk aan de winkel", keek de Red Bull-coureur terug op het verloop van de sessies.

Enkele rondjes

Verstappen liet het grootste deel van de tweede training lopen. Pas kort voor het einde reed hij zijn wagen naar buiten voor enkele rondjes. "We moeten het beter voor elkaar hebben voor de kwalificatie. De wagen is al beter in de regen, maar nog niet zoals-ie moet zijn."

Austin is, volgens Verstappen, niet het ideale circuit voor Red Bull. "Maar mijn resultaten zijn hier niet verkeerd. Vorig jaar vierde, wat eigenlijk de derde plaats had moeten zijn", ging hij nog even terug met zijn gedachten naar 2017. Een inhaalmanoeuvre bij Kimi Räikkönen in de slotfase leverde hem toen een veelbesproken tijdstraf van vijf seconden op. Die straf kostte hem de derde plek.

Records

Voor de kwalificatie, zaterdag, wordt ook regen verwacht. Verstappen wacht nog op zijn eerste polepositie. Als de onlangs 21 jaar geworden coureur die dit seizoen nog pakt, wordt hij de jongste ooit in de Formule 1 op pole. Maar dat soort records zegt Verstappen niets. "Het gaat om races winnen. Pole kan me gestolen worden."

STER reclame