NOS NieuwsAangepast

Minister vindt titel voor mbo'ers sympathiek idee

Minister Van Engelshoven vindt het wel een sympathieke gedachte om mbo'ers voortaan ook een titel te geven, net zoals afgestudeerden van een universitaire of hbo-opleiding. Daarmee reageert zij op het plan van GroenLinks dat afgestudeerde mbo'ers voortaan ook een titel moeten krijgen.

De minister wil eerst uitzoeken wat studenten daarvan vinden. "Als de studenten vinden dat het hen helpt, dan zou dit een belangrijk signaal zijn voor mij," zei ze.

GroenLinks wil dat, afhankelijk van het opleidingsniveau, mbo'ers Sk., Crf., of Exp. voor hun naam mogen zetten. Dat staat voor Skilled, Craftsman en Expert. Door voor Engelse woorden te kiezen, hoopt GroenLinks dat de titels ook een internationale uitstraling krijgen.

Erkenning

GroenLinks-Kamerlid Özdil beschouwt de titels als een blijk van erkenning. "Mbo'ers horen tot de top van de wereld." Hij wijst erop dat mbo'ers voortaan ook al 'studenten' gaan heten in plaats van 'deelnemers' en hij ziet niet in waarom deze groep op het punt van de titels anders behandeld zou moeten worden dan afgestudeerde wo'ers of hbo'ers.

Özdil wil zijn idee inbrengen bij de behandeling van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer. Als het kabinet zijn plan niet overneemt, komt hij zelf met een initiatiefwet.

Minister zoekt uit wat mbo'ers ervan vinden als zij een titel krijgen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl