1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Voetbal

Oranjevrouwen naar Galgenwaard voor finale play-offs WK

De Nederlandse voetbalsters spelen hun eerste duel in de finale van de play-offs om een WK-ticket tegen Zwitserland in de Utrechtse Galgenwaard.

Op vrijdagavond 9 november (20.00 uur) speelt het elftal van bondscoach Sarina Wiegman de heenwedstrijd. Vier dagen later, op 13 november (19.00 uur) is de return in Zwitserland. Het LIPO Park in Schaffhausen, met een capaciteit van ruim 8.000 toeschouwers, vormt dan het decor.

De inzet is deelname aan het WK, volgend jaar zomer in Frankrijk. Oranje, regerend Europees kampioen, haalde de finale van de play-offs door Denemarken tweemaal te verslaan. Zwitserland rekende af met België.

Oranje is bekend met de Galgenwaard. Het openingsduel van het vorig jaar gewonnen EK in eigen land werd daar gespeeld. Destijds won Nederland van Noorwegen met 1-0 dankzij een goal van de Utrechtse Shanice van de Sanden.

Zeventien landen al zeker van WK

Er zijn inmiddels zeventien landen zeker van het WK en er zijn nog zeven tickets beschikbaar. Drie daarvan zijn voor Afrika, één voor Oceanië en één voor Europa, dat Nederland hoopt te kunnen bemachtigen.

Daarnaast strijden Jamaica en Panama nog om een ticket. De verliezer van dat duel krijgt nog een kans tegen Argentinië.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl