NOS Voetbalโ€ข

Drie Oranje-debutanten, dat zijn 'mooie momenten' voor PSV

PSV gaat morgenavond met een lekker gevoel de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo in. De Eindhovenaren zijn met vijf spelers hofleverancier van Oranje en Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario debuteren zelfs in de selectie.

"Dat is heel mooi. Het is fantastisch dat zij erbij zitten", laat PSV-coach Mark van Bommel weten. "Hopelijk krijgen ze een eerste haasje. Dat zijn mooie momenten."

Met name de keuze voor Dumfries is opvallend. "Het is fantastisch als je niet in de voorselectie zit en toch wordt opgeroepen", zegt Van Bommel. "Denzel reageerde heel enthousiast."

Hij gaat verder: "Steven (Bergwijn, red.) heeft vorig jaar al stappen gemaakt, maar wat hij tot nu toe heeft laten zien, is heel indrukwekkend voor een jongen van zijn leeftijd. Als hij zo doorgaat, gaat het erg snel."

Kater wegspoelen tegen VVV

PSV wil zo snel mogelijk de kater van de 2-1 thuisnederlaag tegen Internazionale in de Champions League wegspoelen. Van Bommel: "Je moet verder en zo snel mogelijk. We hebben ons staande gehouden en laten zien dat we op dit niveau meekunnen."

Tegen VVV gaat PSV proberen zijn ongeslagen status in de eredivisie te behouden. "VVV heeft een fysiek sterk elftal, daar kunnen ze ook op terugvallen. Ze krijgen weinig goals tegen, maar maken er zelf ook niet veel. Een degelijk elftal dat al jaren meedraait", aldus Van Bommel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl