Jeroen Zoet gaat in de fout, Mauro Icardi profiteert

Fout Zoet bezorgt PSV tweede nederlaag in Champions League

PSV heeft ook zijn tweede groepsduel in de Champions League verloren. Na de nederlaag bij Barcelona gingen de Eindhovenaren in eigen huis met 2-1 onderuit tegen Internazionale.

Zo afwachtend als de openingsfase was, zo zinderend was het tweede deel van de eerste helft. PSV kon halverwege de eerste helft op slechts één kansje terugkijken: Luuk de Jong legde de bal met het hoofd opzij, waarna Steven Bergwijn de bal hoog over schoot. Inter, dat meer balbezit had, kreeg een soortgelijke mogelijkheid via Matías Vecino, die op aangeven van Mauro Icardi over mikte.

Bovenhoek

Na een klein half uur kwam het duel echt op gang. En dat gebeurde na de fraaie 1-0 van PSV. Bij een snelle uitval over links bezorgde Hirving Lozano de bal bij Pablo Rosario, die van net buiten de zestien de bal in de bovenhoek joeg.

PSV viert de 1-0 van Pablo Rosario

Inter ging vervolgens fel op jacht naar de gelijkmaker en kreeg een paar kansen op rij. Zo kopte Icardi net naast en schoot Radja Nainggolan net naast. En doelman Jeroen Zoet haalde knap een kopbal van Icardi van de lijn.

PSV mocht niet mopperen, maar Inter kwam ook goed weg toen doelman Samir Handanovic hands maakte en er slechts met geel vanaf kwam, hoewel Steven Bergwijn een directe scoringskans werd ontnomen.

Op slag van rust kwam Inter alsnog langszij, toen Zoet een schot van afstand niet goed onder controle kreeg waarna Nainggolan de bal voor zijn voeten kreeg en uithaalde.

Radja Nainggolan maakte vlak voor rust de 1-1 in Eindhoven

Net na de rust was Gastón Pereiro dicht bij de 2-1 met een ziedend schot vanaf de rand van de zestien dat op de paal belandde.

Zoet tast mis

PSV versaagde niet en bleef jagen, maar bij een tegenaanval ging het mis. Zoet kwam bij een lange voorzet zijn doel uit, tastte mis en kegelde medespeler Daniel Schwaab omver, waarna Icardi de bal ongehinderd in een leeg doel kon schuiven.

Mauro Icardi viert zijn 2-1 tegen in Eindhoven

Inter kon zich vervolgens weer gaan richten op de defensie en dat deed de ploeg, met Stefan de Vrij in de basis, met verve. Door de ongebreidelde aanvalslust van PSV kregen de Italianen almaar meer ruimte en overmijdelijk leidde dat ook tot kansen. De beste was voor Icardi, die van dichtbij hard inkopte, maar Zoet stond hem geen tweede treffer toe.

Toch kreeg ook PSV nog mogelijkheden op de gelijkmaker. De grootste was voor invaller Donyell Malen met een snoeiharde omhaal, waarop keeper Handanovic knap pareerde.

Door de tweede nederlaag in de Champions League staat PSV puntloos laatste in groep B. In de andere wedstrijd won FC Barcelona met 4-2 bij Tottenham Hotspur.