Spelers van Barcelona vieren de treffer
NOS Voetbal

Barcelona wint eindelijk weer eens na spektakelstuk op Wembley

FC Barcelona heeft ook zijn tweede duel in de Champions League gewonnen. In een zinderend duel op Wembley - het stadion waar de Catalanen in 1992 en 2011 de finale van het belangrijkste bekertoernooi hadden gewonnen - won Barça met 4-2 van Tottenham Hotspur.

Na de 4-0 zege op PSV in het eerste groepsduel gaat Barcelona met zes punten aan de leiding in groep B. De Engelsen staan net als PSV nog op nul.

Bliksemstart

Afgelopen week verdedigde zwaargewicht Anthony Joshua er nog zijn wereldtitel boksen en dat had zijn sporen nagelaten op het heilige gras van Wembley.

Toch liet Barcelona, dat in de eigen competitie al drie wedstrijden niet had gewonnen, er geen gras over groeien. Binnen twee minuten lag de 1-0 al achter Hugo Lloris, die terug was van zijn blessure. Lionel Messi vond vanuit de middencirkel met een fraaie pass Jordi Alba, die op zijn beurt terug legde op de Philippe Coutinho. De Braziliaan schoot simpel raak.

Daarmee werd de klus er voor Tottenham, dat de eerste wedstrijd in blessuretijd had verloren van Internazionale, niet eenvoudiger op. De Spurs moesten sowieso Christian Eriksen, Dele Alli, Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Serge Aurier namelijk al missen door blessures.

Fenomenale volley Rakitic

Barcelona combineerde er na de vroege voorsprong lustig op los. Spurs stelde daar veel strijd, maar weinig doelpogingen tegenover. Een keer moest Marc-André Ter Stegen zich strekken op een schot van Harry Kane.

Aan de andere kant was Lloris volstrekt kansloos op een schitterende poeier van Ivan Rakitic. De volley van de Kroaat van een meter of twintig sloeg via de binnenkant van de paal in het doel.

  • Pro Shots
    Ivan Rakitic neemt de bal vanuit de lucht op de pantoffel...
  • Pro Shots
    ...kijkt de bal na...
  • Pro Shots
    ...en ziet 'm via de paal in het doel verdwijnen...

In de sensationele tweede helft golfde het spel in razend tempo op en neer. Kort na rust sloeg Tottenham terug. Harry Kane kapte op karakteristieke wijze naar binnen en schoot de bal feilloos in de verre hoek achter Ter Stegen.

Het antwoord van Barcelona kwam al snel via Messi. De aanvoerder, die daarvoor al twee keer de paal had geraakt, combineerde met Jordi Alba en rondde zelf af met een bekeken schot.

Spurs dringt aan, Messi maakt het af

Net toen ze uitgeteld leken, kwamen de Spurs opnieuw terug in de wedstrijd. Erik Lamela schoot de bal vanaf de rand van de zestien in de kruising, al had de Argentijn geluk dat zijn schot onderweg van richting werd veranderd.

In het restant leken de Engelsen meer over te hebben dan Barcelona, maar het ontbrak de Spurs aan vernuft om tot uitgespeelde kansen te komen. De beste kans was voor Lucas Moura, die zich handig vrij speelde maar zijn schot geblokt zag door Clément Lenglet.

Toch werd het nog 4-2. Opnieuw was het Messi die profiteerde van een handig overstapje van Luis Suárez en zijn tweede van de avond liet aantekenen.

Stand in groep B

1. FC Barcelona 2-6 (8-2)
2. Internazionale 2-6 (4-2)
3. Tottenham Hotspur 2-0 (3-6)
4. PSV 2-0 (1-6)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl