Ronald Koeman en Denzel Dumfries tijdens een trainingsstage eerder dit jaar
NOS Voetbal

Dumfries, Bergwijn, Rosario en Groeneveld debuteren in selectie Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft vier nieuwe spelers bij het Nederlands elftal gehaald voor de eerste wedstrijd in de Nations League tegen Duitsland (13 oktober in Amsterdam) en het oefenduel met België (16 oktober in Brussel).

Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge) en de PSV'ers Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario maken deel uit van de selectie.

Dumfries valt op

Met name de keuze voor Dumfries is opvallend. De 22-jarige verdediger maakte geen deel uit van de voorselectie, maar krijgt een kans omdat Daryl Janmaat (Watford) en Kenny Tete (Olympique Lyonnais) niet fit zijn.

Ruud Vormer vroeg aan bondscoach Koeman hem niet te selecteren. De middenvelder van Club Brugge heeft liesklachten.

Bergwijn is er dus ook bij. Hij viel voor de duels met Peru en Frankrijk net buiten de boot. De 20-jarige aanvaller in vorm werd toen doorverwezen naar Jong Oranje, maar meldde zich daar geblesseerd af.

PSV hofleverancier

Ten opzichte van de voorselectie kregen Justin Bijlow, Kenny Tete, Ruud Vormer, Timothy Fosu-Mensah, Terence Kongolo, Wout Weghorst en Justin Kluivert geen uitnodiging van Koeman. PSV is met vijf spelers hofleverancier van Oranje.

De KNVB neemt rondom het duel met Duitsland afscheid van Dirk Kuijt en Rafael van der Vaart. Voormalig internationals eren, dat is iets waar de voetbalbond meer aandacht aan gaat besteden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl