NOS Nieuws

Cristiano Ronaldo ontkent verkrachting opnieuw: 'Mijn geweten is schoon'

De Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo heeft zich op sociale media opnieuw verweerd tegen de beschuldigingen aan zijn adres. "Verkrachting is een afschuwelijk misdrijf dat indruist tegen alles waar ik voor sta en in geloof", schrijft hij op zijn Twitteraccount.

Het Amerikaanse model Kathryn Mayorga zegt dat Ronaldo haar in 2009 heeft verkracht in een hotel in Las Vegas. De 33-jarige Juventus-speler zou haar een zwijgcontract hebben laten tekenen en zo'n 375.000 dollar hebben betaald.

De voetballer deed het verhaal van Mayorga in een filmpje op Instagram al eens af als nepnieuws en spreekt de aantijgingen nu opnieuw tegen. "Hoezeer ik mijn naam ook wil zuiveren, ik weiger mee te doen aan het mediacircus dat is ontstaan", schrijft hij. Hij zegt dat mensen ten koste van hem de publiciteit willen halen.

Onderzoek afwachten

De advocaat van Mayorga is een rechtszaak begonnen tegen Ronaldo. De Amerikaanse eist een schadevergoeding. Ook de politie in Las Vegas doet onderzoek.

Op Twitter meldt Ronaldo dat hij zich daar geen zorgen over maakt. "De wetenschap dat mijn geweten schoon is, stelt me in staat elk onderzoek in alle rust af te wachten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl